Hakkımda: Alışkanlıklarım ve Prensiplerim

Hakkımda: Alışkanlıklarım ve Prensiplerim
Dikkat ederseniz başta blogum olmak üzere hesaplarımda hakkımda doğru dürüst bilgi bulunmamaktadır. Çünkü devamlı kendinden bahseden ve ön plana çıkmak isteyenlerden nefret ettiğim için hakkımda pek bir şey yazmadım ve hakkımda kendim bir şeyler yazmaktansa insanların iyi veya kötü bir şeyler yazmasını veya söylemesini tercih ederim ve nasıl biri olduğumdan ziyade insanlara ne verdiğim benim için önemlidir. Ama 08 Aralık 2012 günü  Erdal Erdoğdu beni mimleyince mecburen hakkımda bir şeyler yazmak zorunda kaldım.

Önce takipçilerim bu nedir dememesi için mimlemek ne demek ona değineyim. Mimlemek, bir blogger'ın yazdığı yazıda diğer bir blogger'a bağlantı vererek aynı konuda yazı yazmasını istemesidir.

Çalıştığım kurum nedeniyle ne yazık ki hakkımda çok fazla bilgi yine veremeyeceğim ve sadece Alışkanlıklarım ve Prensiplerim hakkında birşeyler yazacağım.

İlk olarak 2005 yılında Gelecekonline'ı kurarak internet dünyasına adım attım. Daha önce sadece kişisel işlerim veya çalıştığım kurumun işleri gereğince internet dünyasında idim. Ama bilgisayarlar ile tanışmam 1994'lere kadar gidiyor. 2012 başına kadar kişisel blgum yoktu. Muharrem Taç'ın tavsiyesi ile bu yılın başında kişisel blogumu açtım. Her ne kadar kişisel desem de içeriğe baktığınızda göreceksiniz pek kendim ile alakalı paylaşım yok. Şimdi geleyim asıl konumuza;
  • Mükemmeliyetçiyim: Hem kendi hem de çevremdekilerin yaptıklarının her ne olursa olsun en iyisi olmasını isterim. İşini doğru yapan kim olursa olsun takdir ederim.
  • İnançlarıma bağlıyım: İnandığım din olan İslam dini hakkında olumsuz hiç bir şeye tahammülüm yoktur ve inancımın gereğini elimden geldiğince yapmaya çalışırım
  • Yaptıklarımın ve söylediklerimin arkasında dururum : Doğru veya yanlış olsun yaptığım veya söylediğim her şeyin arkasında dururum. Yanlış yapmışsan da yanlış yaptığım ispatlanırsa yanlışımı kabul ederim. Aksi takdirde kesinlikle geri adım atmam
  • Doğru bildiğimden vazgeçmem : Doğru olarak bildiğimin aksi ispatlanmadığı sürece savurum veya yaparım.Ama dünya'ya bir penceren bakmam. İdeolojisi, dini, ırkı v.s. ne olursa olsun doğru söyleyen veya yapanın yaptığı doğruları kabul ederim ve doğru derim. Gücü ve yapabilecekleri ne olursa olsun Allah'tan başka kimseden çekinmem ve korkmam.
  • Unutmam: Hafızam oldukça iyidir. Olayları ve tarihleri kolay kolay unutmam.
  • Aileme vakit ayırmıyorum : İşim gereğince ve bilişim dünyası yüzünden aileme yeterince vakit ayıramıyorum.
  • Bildiğimi paylaşırım : Bildiğim ne varsa paylaşırım.
  • Yardım etmeyi severim : Yapabileceğim bir şey varsa herkese elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • Haksız kazancın karşısındayım : Kendim menfaat edecek olsam bile haksız kazançlara karşıyım ve bu tür oluşumlardan uzak dururum.
  • Ciddiyim : Özellijkle sosyal medyada ciddi paylaşımlar yaparım. Yani video, resim, karikatür v.s. neredeyse hiç paylaşmam. Ağırlıklı bilgiye dayalı paylaşımlar yaparım. Ama bu tür paylaşımlar yapanlardan da takibe değer gördüklerimi de takip ederim
  • Herkese mutlaka cevap veririrm : Bana hangi yol ile ulaşılırsa ulaşılsın mutlaka geri dönerim.
  • Etik davranmaya çalışırım : Yiğidi öldür hakkını yeme misali paylaşımları mutlaka linkleri ile birlikte yapmaya dikkat ederim.
  • Bilgileri kaynağından almaya çalışırım : Gerek gündeme dair gerekse diğer konular ile ilgili bilgileri ilk kaynağından almaya çalışırım ve kaynağına ulaşmaya çalışırım. Her bilginin doğruluğunu teyit etmemeden paylaşmamaya dikkat ederim.
v.s. sanırım bu kadar yeterli. Ben de bir kaç kişiyi mimledim. Mimlemediklerim yanlış anlamaz umarım. Bazılarını daha önce mimlendikleri için diğerlerini de diğer bloggerlara mimleyecek blogger kalması açısından mimlemedim.

Benim mimlediklerim 

Yorum Gönder

0 Yorumlar