Windows Phone 8 İncelemesi

Windows Phone 8 İncelemesi
İnceleme aslında HTC Windows Phone 8S üzerine idi. Ancak işletim sistemini gördükten sonra cihaza söyleyecek bir şey bulamadım ve HTC Windows Phone 8S'ye çok az değinerek Windows Phone 8 hakkında yazı yazmaya karar verdim. İşletim sistemi yüzünden telefonu elime almak içimden gelmiyordu. Symbian bile daha iyi bunun yanında çok iyi görünmeye başlamıştı ve eski Nokia 5800 telefonumu özlemiştim. Üstelik daha yeni olan işletim sistemine Microsoft Temmuz 2014'de de desteğini çekeceğini duyurunca bir Microsoft başarısızlığı daha mı diye düşünmeye başladım. HTC Windows Phone 8S dahili bataryası haricinde çok iyi bir cihaz. Bataryası çok rahat 2 günden fazla gidiyor ve tasarımı çok hoşuma gitti. Cihaz oldukça hızlı. Belki bu hız ve batarya süresi işletim sisteminin içinin boş olmasından kaynaklanıyordur. Uygulama mağazasında ise doğru dürüst kullanabileceğim uygulama bulmakta zorlandım ve başta Google uygulamaları olmak üzere bir çok uygulamayı bulamadım. Facebook ve Youtube uygulamalarını ise Microsoft'un hazırladığını ve bu uygulamaların mobil sitelerin kısayolları olduğunu gördüm. Diğer olumsuzluk ise otomatik mobil sitelere yönlenmemesi idi.

Daha detaylı bilgi için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.






Daha önce yaptığım daha ayrıntılı test çekimlerini aşağıda bulabilirsiniz. Yukarıdaki videolar ile aşağıdaki videolar arasında bazı farklar var. Mesela aşağıdaki test videolarında browser bir türlü sitelerin mobil sayfalarını otomatik açmıyordu ve uygulama mağazasında Google uygulaması görünmüyordu. Ama yukarıdaki videoda hem mobil siteler açılıyor hem de uygulama mağazasında Google uygulamasını bulabildim. Diğer bir konu ise aşaıdaki videoda da göreceğiniz gibi telefon fabrika ayarlarında telefon 10 dakika gibi uzun sürede döndü.

https://www.youtube.com/watch?v=zfLollOU1EI

https://www.youtube.com/watch?v=Jll_R8RRnEM

Yorum Gönder

5 Yorumlar

  1. Windows Phone 8 gayet güzel fakat bir süre sonra birazcık sıkıcı geldi bana.

    YanıtlaSil

  2. Zamandan ziyade çok boş

    YanıtlaSil
  3. her yeni telefon incelemesi okuduğumda aklımda sadece tek bir soru iphone rakip mi biliyorum doğru değil ama 

    YanıtlaSil
  4. Emeklerine sağlık çok faydalı bilgiler olmuş,çok teşekkürler ediyorum..Ben teknik konulardan pek anlamadığım için yorumum çok yavan kaldı.

    YanıtlaSil
  5. Çok teşekkürler.çok faydalı bir yazı olmuş.emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil