Basit ama etkili alternatif tedavi yöntemi Refleksoloji

Basit ama etkili alternatif tedavi yöntemi Refleksoloji
Refleksoloji çoğunlukla ayak olmak üzere el ve kulaklara masaj ve baskı uygulanarak yapılan bir alternatif tedavi metodu. Belirli bölgelere yapılarak vücudun çeşitli organlarını iyileştirmeye yönelik olarak uygulanır. Ayaklara uygulanan özel masaj hareketleri ile bedenin belli alanlarında toplanan enerjiyi dağıtarak vücudun kendi kendini tedavi etme yeteneğini harekete geçirme yöntemi olarak tanımlanabilir. Hemen hemen tüm rahatsızlıklar için kullanılabilir.

Refleksoloji, bugün destekleyici ya da tamamlayıcı tedavi dediğimiz tedaviler arasında yer almaktadır. Refleksoloji sinir noktalarını belirli tekniklerle uyarmanın ortaya elektrokimyasal mesajları çıkardığını bununda nöronların yardımı ile ilgili organı uyardığını savunur.

Bunun yanısıra psikolojide özellikle panik atak ve depresyon hastalığının tedavisinde destekleyici olarak uygulanmakta olup, başta Rusya ve Amerika'daki engelliler üzerinde özellikle otistik ve spastik engelli çocuklar ile felçli hastalar olmak üzere birçok engel grubunda ciddi gelişmelerin ortaya çıkması sebep olmuştur.

Ayak ve el refleksolojisi belli noktaların manuel uyarılarak vücuttaki sinirlerin ve kan dolaşımının uyarılmasıdır. En yaygın uygulanan ise ayak refleksolojisidir.

Yukarıda detaylı verilerin noktalardan ziyade Sağlık Bakanlığının burada verdiği aşağıdaki resim en çok lazım olan noktaları göstermektedir.
Çok az bir eğitimle veya hiçbir eğitim almadan bazı rahatsızlıkları yukarıdaki noktalara parmaklarınız ile ovarak sizlerde iyilştirdiğinizi görebilirsiniz. Tabi ki bu profesyonel olarak yapıldığında daha etkili sonuç alınır.

Ağırlıklı ayaklara yapılan masaj ve baskıdan ziyade ellere ve kulaklara da uygulanır. Aşağıda el ve kulaklar için etkili noktalar görülmektedir.

Refleksoloji hakkında uzman değilim ama kendi işimi görecek kadar bilgim var. Daha detaylı bilgi için araştırma yapabilirsiniz. Son söz olarak şunu söyleyebilirim. Refleksoloji noktalarını bildiğinizde kendinizde bu noktalara masaj yaparak bir çok rahatsızlığınızı giderdiğinizi veya rahatlama hissettiğinizi göreceksiniz. Vücuttaki tüm sinirler ayaklarda sonlandığı için ağırlıklı ayaklara yapılır. Günümüzde Refleksoloji Merkezleri de açılmaya başlandı. İşin uzmanı tarafından yapılacak masaj ve baskılarla ciddi sorunlarınıza çözüm bulabilirsiniz.


Refleksoloji Tarihçesi

Refleksoloji, 5.000 yıl önce Çin'de doğdu. Batı'da bu yüzyılın başına kadar hiç bilinmiyordu. Refleksolojinin tarihçesini tüm ayrıntılarıyla açıklığa kavuşturacak belgeler günümüze kadar ulaşmamıştır.Mısır Saggara’daki M.Ö 2330’dan kalma bir mezarda iki kişi el ve ayaklarına masaj yapılırken resmedilmiştir. Bu resmin hiyeroglif yazısına göre:Hasta, ”Beni incitme” derken, terapist “Sana öyle davranacağım ki, bunun için bana şükredeceksin” karşılığını vermiş.

Refleksoloji günümüzde bir Amerikalı kulak-burun-boğaz doktoru olan Dr.William H. Fitzgerald tarafından yeniden keşfedilmiştir. Fitzgerald, bedeni, ayakta bulunan bazı basınç noktalarını kullanarak tedavi etme ihtimali üzerinde durdu. O, vücudun bazı bölgelerine sıkıca bastırarak veya masaj yaparak oldukça uzakta olan diğer bölgelerinde etki oluşturabileceğini keşfetti.

Doktor Fitzgerald çeşitli kurslar düzenlemiş ve bu teknikleri, uygulamayla ilgilenen kişilere öğretmiştir. Fitzgerald'ın öğrettiklerini 1930'larda geliştirip yalnızca ayak bölgesinde yoğunlaştıran ve geliştirenler ise fizyoterapist Dr.Joe Shelby Riley ve masöz Eunice Ingham olmuştur. Eunice Ingham ayağı inceleyerek -ayakta hassas bir nokta bulduğunda bu noktayı vücut anatomisi ile eşleştirerek- çok dikkatli bir şekilde ayaktaki alanların vücut organlarıyla olan ilişkisinin haritasını çıkartmıştır. Sonunda ayaklar üzerinde tüm vücudun haritasını oluşturdu. Eunice Ingham, başlangıçta bu terapiyi basın masajı olarak adlandırmış ama sonra refleksoloji adını vermiştir. Çalışmaları o kadar başarılı oldu ki, ünü yayıldı ve günümüzde ayak refleksolojisinin kurucusu olarak tanındı. Bugün İngiltere, Belçika ve Fransa'da refleksoloji eğitimi veren okullar kurulmuştur. Bir çok refleksolog, aynı zamanda doğal tedavi şekilleri olan osteopati, homeopati ve kiropratik ile de ilgilidirler.

Refleksoloji Hangi Hastalıklara İyi Gelir?

Refleksoloji, akupunktur gibi fonksiyonel hastalıklarda başarılıdır. Bir enfeksiyonu iyileştirmesi olası değildir ve fıtık, bağırsak düğümlenmesi veya kırık bacak gibi yapısal bozukluklar için yapabileceği hiçbir şey yoktur. Zihinsel ve bedensel stresi azalttığı bilinmektedir. Son derece rahatlatıcı olabilir. Kas gerginliğini azaltır ve bu sayede lenf ve kan dolaşımını yükseltir. Bedenden toksinlerin atılmasını sağlar ve böylelikle vücudun içindeki şifa gücünü harekete geçirir. Refleksologlar, kabız, astım, stres halleri, mesane hastalıkları, başağrılarında, böbrek ve safra taşları gibi çarpıcı durumlarda iyi sonuç alırlar. Özellikle migrende refleksoloji ile iyi sonuç alınabilir ve sinir problemleri de kolayca halledilir.

Detaylı bilgiler için videoları izleyebilirsiniz.





Yorum Gönder

1 Yorumlar