Hedefler ve arkasına sığındığımız mazeretler

Bence mazeret hemen her zaman arkasına sığındığımız ama aslında vicdanımızı rahatlatmak için kendimize söylediğimiz pembe yalanlar.

Bana bu durum Paul Auster'ın şu sözünü hatırlatıyor.

İnsanlar asla söyledikleri kadar meşgul değillerdir. İnsanların öncelikleri vardır . Ve bazen sıra sana gelmez - Paul Auster

aslında herşeyin özetidir bu söz. Ama aşağıdaki sunum bize kendimizden saklamaya çalıştığımızı söylüyor. Bu konuyu pekiştirmesi açısından Mümin Sekman'ın "Her şey Seninle Başlar" kitabını da okumalısınız. Ayrıca Kişisel Gelişim Merkezi'nin "Mazeret Yok!" başlıklı yazısını da okumanızı tavsiye ederim. Konuyu uzatmadan buyrun sunuma

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. Rotası Olmayan Bir Gemiye Hiç Bir Rüzgar Yardım Edemez

    İnsanlar gemilere benzer açık denizlerde kendilerine rota belirleyerek ilerlerler. Hayatımızdaki hedefler bize bir rota olarak geri döner. Bir gemi misali ilerleriz ama karşımıza engeller çıkar. Kendimize hedef olarak rota belirlemediğimiz sürece hayatımızı boşa yaşarız. Rüzgar esse dahi onların rotalarını bulmalarına yardımcı olamazlar. Yolunuzun sonuna doğru ilerlersiniz. Bunun için önce kendimizi keşfederek gideceğimiz yolu seçmeliyiz.

    İstediklerimizi karar verdikten sonra o yolda ilerlemeliyiz. Adım adım ilerlemek insanları güzelleştirir. Karşılaştığımız engelleri aşmak için çaba göstermeliyiz. Bu sayede hayatımızda başarılı oluruz. İstediğimiz hedeflere doğru yavaşça ilerlemekteyiz. Hayatımız boyunca istediğimiz noktalara ulaşarak kendi yaşamımızı kurarız.

    İstediğimiz hedefe ulaşmak için doğru rota belirlemeliyiz. Rüzgar çevremizdeki insanlar olmasına rağmen rotamızı belirlemediğimiz sürece bize destek verseler dahi başarıya ulaşamayız. Dostlarımızın bize yardım etmeleri için rotamızı belirlemeliyiz ki bu yolda destek olsunlar.

    Kaynak http://www.gokbilgi.com/rotasi-olmayan-bir-gemiye-hic-bir-ruzgar-yardim-edemez-kompozisyon/

    YanıtlaSil