Youtube Kanalı Olanların Mutlaka Bilmesi Gerekenler -Youtuberlar İçin SEO Rehberi

Youtube Kanalı Olanların Mutlaka Bilmesi Gerekenler -Youtuberlar İçin Rehber
Gündeme dair çok çarpıcı bir video paylaşmadıysanız destek almadan videolarınızın hemen o kadar çok izlenmesini beklemeyin. Video sayınız arttıkça ve aşağıda anlatılan SEO için önemli konulara dikkat ettiğiniz sürece zamanla abone sayınızda izlenme sürenizde artacaktır. Kimse bulunduğu duruma hemen gelmedi. Ancak marka bir isimseniz yani belli bir sektörde herkesin tanıdığı birisiyseniz veya uçuk şeyler ile belki kısa sürede dikkat çekersiniz ama değer mi? Bu şekilde başarsanız da kalıcı olmayacaktır. Öncelikli kendiniz olun. İzleyiciler doğallığı daha çok takip ediyor.

Ayrıca oyun, şaka, çocuk videoları çok izlenebilir ama geliri çok düşük ve rakibiniz çok fazla. Eğitim, seyahat-etkinlik, ekonomi, nasıl yapılır, bilişim, teknoloji gibi videoların gelirleri daha çok. Çünkü buradaki reklam verenler yüksek reklamlar veriyor ve rakibinizde az.

Youtube Videoları İçin Gerekli Programlar

1-VidIQ Eklentisi- Mutlaka ama mutlaka şart. Olmazsa olmaz. Eklenti hakkında kısa bilgi kanalımdaki videoda mevcut. Bu eklenti size videonuzu düzenlerken kolayca küçük resmini yapmanıza, en popüler anahtar kelime önerileri sunma, videonuzun anlık SEO uyumluluğunu göstermek gibi bir çok konuda yardımcı oluyor.

2- Movavi Video ve Camtasia Studio- Başka veya daha profesyonel programlar kullanıyorsunuzdur ama bu ikisi kullanımı basit ve profesyonellere taş çıkaracak özellikleri ile hemen hemen tüm ihtiyacınızı karşılıyor. Bu programlarla ilgili yapabilecekleriniz hakkında kanalımda videolar mevcut. Ayrıca VSDC Free Video Editor de yanlarına gider.

Youtube Kanal Ayarları

Kanalınızı açar açmaz video yüklemeye başlamadan önce yapmanız gerekenler.
Kanal logonuz ve kanal resminizi hemen ayarlayın. Daha sonra İçerik Yöneticisine girip sol menüdeki Kanal bölümünden Yükleme Varsayılanalarını ayarlayın. Gizlilik kısmını gizli yapın. Çünkü video yüklenir yüklenmez yayınlanmasını önleyecek. İçerik yöneticisine girip videonun detaylı düzenlemesini yaptıktan sonra herkese açık yapın. Kategori olarak kanalınızın kategorisini seçin. Açıklama kısmında sosyal medya hesaplarınızı, kanalınız hakkında bilgileri etiket tarzında ekleyin. Buraya ekledikleriniz her videoya otomatik eklenecek. Daha sonra yine kanal menüsünden Gelişmiş’e girip kanal etiketlerinizi doldurun. Kanal etiketlerinizde alakasız kelimeler kullanmayın. VidIQ eklentisi ile diğer kanallar nasıl yapmış bakabilirsiniz. Kanal ayarlarını baştan yapmanızın nedeni youtube kanalınızı ona göre listeleyecek. Daha sonra ayarlarsanız sizin çıktığınız sonuçlar sıfırlanabilir veya spam görülebilirsiniz.

Youtube Video Ayarları

Videolarınızda kesinlikle yanıltıcı başlık, açıklama, etiket, küçük resim olmamalı. Nefret, şiddet, taciz cinsel içerik de olmamalı. Bunlar yayınlansa bile önerilen videolarda çıkmaz ve reklam alamazsınız. Spam olarak görülebilir. Başlık, açıklama ve etiketler uyumlu olmalı. Bu üçünden en az ikisi birbiri ile uyuşmalı. genel kural uyuşması gereken ilki Anahtar kelimeler. Anahtar kelimeler ya başlıkla yada açıklama ile uyuşmalı.

1-Youtube Video Başlık: Başlık mümkünse 60 karakter olsun ve fazla anlam bozukluğu olmadan etiket tarzında ve dikkat çekici olsun.

2-Youtube Video Küçük Resim: Mutlaka olmalı ve üzerinde dikkat çekici video ile ilgili yazının olması videonuzun izlenmesini etkiler. Yazılar göze çarpacak canlı renklerde olmalı. Unutmayın ki youtube görsellikten yani göze hitap ettiğinden popüler. İnsanlar başlıklarınızı okumak yerine görsele önce bakarlar ve gözlerine çarpanları izlerle

3- Youtube Video Açıklama: Videonuzun içeriğini kısa cümlelerle etiket tarzında anlatın. Hiç açıklama ekleyemiyorsanız başlığın aynısını biraz daha detaylandırarak veya alternatif başlık şeklinde ekleyin. Ayrıca açıklamaya link ekleyin. Çoğu ya oynatma listesini ya abone ol bağlantısını ya sosyal medya hesaplarını yada içerikle ilgili detaylı yazılı bilgi, kaynak linkleri veya diğer videolarını ekliyor. Kesinlikle suç olan veya spamlanacak linkler ile kötü amaçlı linkler eklemeyin. Hiçbir şey bulamıyorsanız hastag ekleyin. Açıklamada hashtag yani etiket şart değil ama SEO açısında eklemeniz size avantaj sağlayacak. Bir videoya 15'ten fazla hashtag eklendiğinde o videodaki tüm hashtag'ler yok sayılır. Genel kullanımı 3 adettir ve videonun altında görünür. Nefret, şiddet, taciz cinsel içerik hashtagleri ve başlıkları kullanmayın. Videolarınızda kesinlikle yanıltıcı açıklama ve hashtag kullanmayın. Açıklama en az ideali 140 karakter olmalı. Ama bu kadar yazacak bir şey bulamıyorsanız başlığın aynısını biraz daha açarak veya alternatif başlık şeklinde ekleyin

Açıklamanın altına başlıkla alakalı en az 3 etiket yerleştirin.

4-Youtube Video Anahtar Kelime-Etiket: Açıklamada da değindiğim hashtag yani etiket konusu burada farklı. Burada youtube aramalarında kullanılacak kelime ve cümleler kullanılır. Başlık ve açıklamada kullandığınız kelimeler ile aynı veya ilgili kelime ve cümleler olmalı. Ayrıca alternatif bağlantılı kelimeleri de kullanabilirsiniz. Reklam verenlerin hangi kelimelere daha çok reklam verdiğini Google Adwords’den bakıp videonuza uygun kelimeleri kullanabilirsiniz. Adwords anahtar kelime planlayıcı https://ads.google.com/aw/keywordplanner adresinde buraya videonuzun ana konusu kelimelerini yazıp arama yapın. En az 250 karakter olmalı. Ayrıca https://keywordtool.io/youtube de işinizi kolaylaştırabilir. Ama alakasız ve kelimeleri seçmeyin. Çünkü o kelimelerle gelenler alakasız olduğunu görünce videonuzu izlemeyecektir. Bu da sizin izlenme sürenizi etkiler. İzlenme süreniz ne kadar fazla olursa youtube kanalınızın seviyesini yükseltir.

5- Youtube Video Kartlar: SEO için mutlaka gerekli. Bir videoyu, oynatma listesini, başka bir kanalı tanıtabilirsiniz, Görüntüleyenleri bir ankete katılmaya teşvik edebilirsiniz, Onaylanmış bir web sitesinin bağlantı verebilirsiniz. Kartlara hiçbir şey ekleyemiyorsanız videolarınızı ekleyin. Ben video ekliyorum

6-Youtube Video Bitiş Ekranı: SEO için mutlaka gerekli. Bir videoyu, oynatma listesini, kanalınıza abonelik bağlantısı, başka bir kanalın tanıtımı, onaylanmış bir web sitesine bağlantı oluşturabilirsiniz, hiçbir şey ekleyemiyorsanız videolarınızı ekleyin. Ben video ekliyorum.

7- Youtube Video Oynatma Listesi: Tüm videolarınızın olduğu bir oynatma listesi olsun. Kanalınızda videolar menüsünde youtube her sırada 4 video olan 50 sıra video yani 200 video listeliyor. Daha eski videoları göstermiyor. Ama oynatma listelerinde görülüyor. Oynatma listeleriniz etiket tarzı olsun. Listelerinizin açıklamalarını da mutlaka doldurun. SEO'ya katkısı büyük.

8- Youtube Video Kanal Ana Sayfasını Düzenleme: Bir çok kişinin maalesef yapmadığı bir durum.

9- Yorum: Videonuzu yükledikten sonra izleyicilerinizle etkileşime geçmek için ilk yorumu siz yapın. Yaptığınız yorumu sabitleyin ve kalp verin

10- Arama motorlarının çabuk indexlemesini istiyorsanız ve arama sonuçlarında yer almak istiyorsanız reddit, pinterest, twitter, facebook paylaşımlarını güncel etiketlerle yapın




Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Youtuber SEO Rehberinin Mucize Gibi İnanılmaz Sonuçları https://www.youtube.com/watch?v=fuyUDvf6BWo

    Video 05 Aralık Saat:11:00'de yayınlanacak

    YanıtlaSil
  2. Youtube'da özgün video v.s. hikaye olduğunu bir kaç gündür görüyorum. Youtube sadece çocukların videolarının olduğu kanal dahil yıllardır yükleme yapılmayan sadece gelecekonline içeriklerinin olduğu kanal ile birlikte benim kanalı telif gerekçesi ile kapattı. Hiçbir telfi konusu söz konusu olmayan bu kanalları ve daha bir çok kanalı kafasına göre sordusuz sualsiz kapatabiliyor. Telif konusu bir çok kanal ise yayınına devam ediyor. Öğrendim ki rakiplerin şikayetleri üzerine kanal kapatılabiliyormuş ve bunu bir çok büyük kanal da yaşamış. Bütün şevk ve motivasyon gidiyor. Son 3 aydır gece gündüz ilgilendiğim kanal da kapatıldı. 10 yıllık birikim gitti. Kolluk bende kıllık bende diyor. nedenle dikkatli olun.

    YanıtlaSil
  3. Eklemeyi unutmuşum. Videolarınız mümkün olduğunca 3 dakika üzerinde olsun. Makulu 5-11 dakikadır

    YanıtlaSil
  4. Dip not olarak. Arama motorlarının çabuk indexlemesini istiyorsanız ve arama sonuçlarında yer almak istiyorsanız reddit, pinterest, twitter, facebook paylaşımlarını güncel etiketlerle yapın

    YanıtlaSil