Excel'de Bir Kaç Saniyede Toplu Barkod Oluşturma

Çok basit şekilde excel'de bir kaç saniyede tek tek veya topluca barkod oluşturabilirsiniz. Öncelikle barkod okuyucuların algılayacağı bir yazı tipine ihtiyacınız var. Sisteminizde bu tür yazı tipleri varsa direkt barkod oluşturmaya geçebilirsiniz. Sisteminizde yazı tipi yoksa buradaki yazı tipini indirip kullanabilirsiniz. Yazı tipini sisteme de Ayarlar-Kişiselleştirme-Yazı Tipi altından sürükleyip yükleyebilirsiniz.

Yazı tipi yükleme bittikten sonra boş bir excel açıyoruz. Barkod sığacak şekilde satır yüksekliği (70 gibi) ve sütun genişliği (150 gibi) arttırıyoruz. Daha sonra numaraların bulunduğu sütunun yan tarafındaki sütuna eşittir (=), çift tırnak("), yıldız(*), çift tırnak("), ve işareti(&), rakamın alınacağı hücre(A1), ve işareti(&), çift tırnak("), yıldız(*), çift tırnak(")  yazarak enter'a basıyoruz. Yazılışı şöyle ="*"&rakamların alınacağı hücre&"*" yazıp enter yapıyoruz.

Şimdi sırada barkoda dönüştürmek var. Yazı tipini indirdiğimiz yazı tipi "Barcode, Code 39 Fonts" ile değiştirdikten sonra barkodumuz hazır olacak. Formül işlemlerinde olduğu gibi aşağı doğru tüm hücreleri topluca barkoda çevirebilirsiniz.

Barkodu oluşturduktan sonra yazı boyutunu değiştirerek ve hizalama ayarlarını yaparak özelleştirebilirsiniz

Yorum Gönder

0 Yorumlar