Ücretsiz Hukuki Danışmanlık, Yüksek Avukatlık Ücretlerine Çözüm

Bir çok dava konusu için sadece dilekçe vermek yeterli. Bazı davalar için ise bir avukata danışmanız yeterli oluyor. Bir çok dava da avukatlık bir konu olmadan sadece yazılı savunma ile çözülebiliyor. Bu durumlar ağır ceza davası konuları için de geçerli. Ancak avukatlarda insanların bilgisizliğinden yararlanarak dosyaları büyütüp yüksek ücretler talep edebiliyor. Ama şunu da belirteyim bazı davalarda gerçekten avukat gerekli olabiliyor. Bu dava sayıları çok az da olsa bir avukatın bazı davalar üzerinde özel çalışması gerekebiliyor. Yukarıda belirttiğim gibi her dava için bu geçerli değil. Bir çok davada avukatlar neredeyse hiçbir şey yapmıyor. Sizin yeterli bilginiz olduğunda basit bir dilekçe ile çözeceğiniz dava sayısı çok fazla. Bildiğiniz gibi bu işler için de arzuhalciler var. Ancak Arzuhalcilerin de yazdığı dilekçelerin bazılarını incelediğimde hukuki bilgileri olmadığı için dilekçeler iş görüyor olsa da bir çok eksiklikler oluyor. 

Sadece sözlü danışma ücreti için avukatlık tarifesi 2023 yılı için 1200 TL'den başlıyor. Yere ve duruma göre 5000 TL'yi buluyor. Resmi Gazete'de yayınlanan tarifeye buradan ulaşabilirsiniz. Bu yüksek ücretler nedeniyle insanların haklarını savunmakta zorlandığını gördüm. Bir çok kişiye ücretsiz ceza davaları, idari davalar, hukuk davalarında hukuki danışmanlık yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Son günlerde bu danışanların sayısı artınca bu benim ciddi zamanımı almaya başladı. Bir de basit bir dilekçe için 5000 TL gibi ücretler talep edildiğini ardından da yazılı savunma için de 25000 TL gibi rakamlar istendiğini duyunca bu konuda insanlara daha fazla yardımcı olmam gerektiğini ama buna ayıracağım zaman karşılığında da makul bir ücretin olması gerektiğini düşündüm. 

Bu nedenle tüm hukuki danışmanlıkları ücretsiz vereceğim. Nadiren de olsa avukatlık gerektiren durumlar için iyi bir avukat ile görüşün diyeceğim. Diğer konularda da dosyayı benimle paylaşıp ücretli destek isteyenlere dosya için detaylı yazılı dilekçesini yazıp teslim edeceğim. Aşamalar nasıl olacak?

Yapılacak işlemler

  • Danışma veya dava konusu olay hakkında görüşme - Ücretsiz
  • Dahil olduğum tüm dosyaların her aşamasında destek
  • Detaylı dava (ceza davası, boşanma davası, tazminat davaları, hukuk davaları, icra davaları, borç davaları) açılış dilekçesi - Ücretli
  • Anlaşmalı boşanma protokolü - Ücretli
  • Detaylı savunma veya cevap dilekçeleri - Ücretli
  • İstinaf başvuru dilekçesi - Ücretli
  • Yargıtay başvuru dilekçesi - Ücretli
  • İcra borcuna itiraz dilekçesi - Ücretli
  • Uzlaşma dosyalarına hakkında görüşme- Ücretsiz

Peki Hukuki Bilgim Nedir?

25 idari dava (Bu davlardan başka ayrıca 20 civarı da danışmanlık yaptım. Kazanılması imkansız bir kaç tanesini kaybettim.), 10 hukuk davası (hepsini kazandım), 2 icra davası (kazandım), 2 ticari dava (kazandım) ve onlarca ceza davasına avukatsız yazılı savunma ile katıldım ve hepsini kazandım (Ceza davaları kazanabileceğim davalar ve mağdurların davaları olduğundan kazanmak kolay oldu. Her davanın kazanma garantisi yoktur. Sadece olabilecek en iyi şekilde savunma yapılır). Ceza hukuku, İdari yargı, medeni kanun, hukuk mahkemeleri konuları ve yüksek yargı kararlarını iyi derecede biliyorum. Diğer yargı konularında araştırarak çözüm üretebilirim. (Hukuki konular Ceza davaları, hukuk davaları, idari davalar ve icra davaları diye ayrılıyor. Ancak halkımız konuları tam bilmediğinden hukuk davaları konularına girenleri yazı da ayrıca belirttim. )

Resmi Gazete'de burada yayınlanan 2023 yılı avukatlık ücretleri tarife aşağıda yer almaktadır. Bu ücretler taban fiyatlardır. Bir avukata gittiğinizde daha yüksek fiyat istediğini fark edeceksiniz. Bu nedenle bu hizmeti vermeye başladım


Yorum Gönder

0 Yorumlar