Trendyol'da Trendyol Kendisi Sahtecilik ve Dolandırıcılık Yaparsa...


Dünyanın en büyük e-ticaret firmalarından Çin'li Alibaba’nın sahibi olduğu Trendyol üzerinden yapılan bir çok alışverişlerde şikayetler oluşmaya başladı. Satıcısı Trendyol olan ürünlerde de tuhaflıklar tespit edilmeye başlandı. 

https://www.trendyol.com üzerindeki şikayetler bitmek bilmiyor. Özellikle sahtecilik iddiaları.
Ama buradaki şikayetler Trendyol'da satış yapan firmalara Trendyol'un sahip çıkması üzerineydi. Aşağıdaki videoda bu durum detaylı anlatılıyor.


Bu yazının konusu ise farklı. Bu sahteciliği artık Trendyol'un kendisinin yapması. Aşağıdaki videolarda Trendyol.com üzerinde Trendyol'un kendisinin sattığı ürünlerde sahtecilik ve dolandırıcılık şüphesi bulunmakta. Aşağıdaki videoda yaşanan durum ortada.  Trendyol'un kendi sattığı ürün orijinal ürün olmaması ve orijinal marka bilgilerinin ürünün üzerine basılması, orijinal ürün kutusu gibi kutuya konularak satılması. Teknik bilgisi olmayanların anlayamayacağı bu yöntem videoda detaylıca anlatılıyor. Dikkat etmeniz gerekenler de videoda. Videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Yaşanan duruma da yorum ise size ait.




Son olarak 26.07.2023 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda; TRENDYOL’un algoritmaya müdahale ederek ve pazaryerinde satış yapan üçüncü taraf satıcıların verilerini kullanarak kendi perakende faaliyetine haksız olarak avantaj sağladığı, bu eylemlerinin rakiplerinin faaliyetlerini zorlaştırıcı nitelikte olduğu ve 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiği değerlendirilerek adı geçen teşebbüse idari para cezası verilmesine karar verildi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar