Bilgisayarınızdaki İnternetinizi Kablosuz Paylaşın: Kablosuz ile bile internete bağlanmış olsanız

Kablosuz ile bile internete bağlansanız bilgisayarınızdaki internetinizi kablosuz paylaşın
Bir tableti incelemeye başladım. Ancak tabletin wifi çekimi çok zayıftı. Bu nedenle bağlanamıyordu.Ben de modemin dibinden işlem yapmamak için kolay bir çözüm aramaya başladım. Kullanmış olduğum dizüstü bilgisayarda modeme kablosuz bağlantı ile bağlanarak internet kullanıyordum. Dizüstü bilgisayarıma kurduğum bir yazılım ile dizüstü bilgisayarımdaki interneti paylaştım.

Nasıl mı?

http://virtualrouter.codeplex.com adresindeki VirtualRouter_0.9_Beta.msi yazılımı indirdim ve kurdum. Kurulum ve kullanımı oldukça basitti.

Aşağıda göreceğiniz gibi yazılımı çalıştırdıktan sonra şifre verdim ve Start Virtual Router'a tıkladım.  Yani siz kablosuz bağlantı ile bile internete bağlansanız internetinizi kablosuz olarak paylaşabiliyorsunuz. Hepsi bu kadar.

Not: Bunları kullanabilmeniz için Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter olmalı. Genel olarak driverınızı yüklediğinizde sorun çıkmaz ama bazen inat edip Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter çalışmayabilir. Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter ile ilgli sorun için pc'nizin markası ile ilgili internette araştırma yapın. Ben format attığımda yukarıda anlattığım gibi daha önce kullanmış olmama rağmen sorun yaşadım. Bu sorunu aşağıdaki mypublicwifi.com'dan indirdiğim dosyayı yüklediğimde aşabildim. Yine yukarıdaki yazılımı kullanıyorum. Ama siz alternatifleri de kullanabilirsiniz.

Alternatifleri
Güncelleme 01.01.2017:Bir de Netıs A1 Nano Ap adli bir kablosuz dağıtıcı çıktı. Bilgisayara takıp bilgisayardaki kablolu interneti kolayca kablosuza çeviriyorsunuz. İlk Türkiye'ye geldiğinde bedava idi. Şimdi fiyat biraz yükselmiş. Bilgi için http://netisturkiye.com/cWireless/1657.aspx

Güncelleme: 01.01.2020: Netıs A1 Nano Ap satışı şuan yok. Başka modeller gelmiş olabilir. Alternatif linklerdekiler hala geçerli. Aşağıdaki video bugün eklendi

Yorum Gönder

11 Yorumlar

  1. Bununla 199 TL'lik Turkcell VINNWifi'ye de ihtiyaç kalmadı

    YanıtlaSil
  2. bende buna benzer bi program kullanıyorum connectify oda baya güzel bir programm :D denemek de fayda var  

    YanıtlaSil
  3. bende benzeri program kullanıyordum fakat bunu deniyeceğim sayenizde  .
    paylaşımınız için teşşekkürler emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  4. Eğer driverınızı tanıtmadıysanız yani işletim sistemi kendi tanıdıysa paylaşımda sorun yaşayabilirsiniz. Sorun yaşıyorsanız ağ bağdaştırıcınızın driverını yükleyin

    YanıtlaSil
  5. Ben genelde http://www.connectify.me dekini kullanıyorum

    YanıtlaSil
  6. MyPublic Wifi programı Wifi Mini Port driverı olmayanların işini %100 görecektir. Wifi miniport ile sorun yaşayan arkadaşlar mypublic wifi yi yüklesin başka bir sorunu kalmayacaktır.

    YanıtlaSil

  7. Kablosuz bağdaştırıcının desteği olup olmadığını öğrenmek için 
    cmd 
    netsh wlan show drivers 



    Bkz http://forum.donanimhaber.com/m_74474552/f_//tm.htm#74510170

    YanıtlaSil
  8. cok kullanıslı ve pratık ayar gerektırmeyen

    YanıtlaSil
  9. bunun aktivasyon kodlarını bildirebilirmisiniz rica etsem.

    YanıtlaSil
  10. Connectify ile ilgili detaylı anlatım http://www.teakolik.com/connectify-hotspot/

    YanıtlaSil
  11. Alternatiflerdeki Gezginler linkini yeni denedim

    YanıtlaSil