Ayrıntılı e-faturalar için ücret alınamayacak!

Ayrıntılı e-faturalar için ücret alınamayacak!

BTK'nın son kararı ile e-faturalardan alınan ücretler artık alınamayacak.

Karar şu şekilde;

Tüketicilerin ödemeleri gereken fatura bedelinin hangi hizmetler karşılığında olduğunu görmesi en temel tüketici hakkı olarak görülmüş ve bu konudaki düzenlemelere önem verilmiştir. Son olarak Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun aldığı Kararın işletmecilere tebliği ile birlikte ayrıntılı e-faturanın aboneler tarafından talep edilmesi halinde söz konusu hizmetin ücretsiz olarak sunulması hususunda karar alınmıştır.

Bilindiği üzere tüketiciler hâlihazırda elektronik haberleşme sektöründe faaliyette bulunan tüm işletmecilerin internet sitelerinde yer alan Online İşlem Merkezi’ne giriş yaptıklarında, asgari 3 aylık faturasız hatlar için kullanım detaylarına, faturalı hatlar için ise ayrıntılı fatura bilgilerine ulaşabilmektedirler. Bununla birlikte tüketici tarafından belirtilen iletişim adresine gönderilen ayrıntılı e-faturanın ücretsiz olmasının da tüketici mağduriyetlerinin azalmasına katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Son olarak belirtilmesinde fayda görülen diğer bir husus ise söz konusu uygulamanın, basılı ayrıntılı faturadan e-faturaya geçişi hızlandıracağı ve kağıt tasarrufuna katkı sağlayacağı düşünülmektedir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar